MENÜ

Ümit neden futbolu bıraktı?

Almanya'nın Bundesliga takımlarından FC Köln'de antrenörlük yapan Ümit Özat, Karlsruhe maçında yaşadığı trajedinin perde arkasını Bild'e anlattı.

Ümit neden futbolu bıraktı?

Ümit Özat, olayın yaşandığı gece çocuklarının hastaneye gelip, "Baba bir daha asla futbol oynama" diyerek yalvardıklarını söyledi. Haberde Ümit Özat'ın şu sözlerine de yer verildi:

Haberin Devamı

"29 Auğustos 2008 ve saati asla unutmayacağım. Ailem gibi ben de hayatımı kaybetmekten korktum. Allah'a teşekkür etmeliyim ki her şey yolunda gitti. Ölüm kalım arasında saniyeler yaşadım. Doktorlar bana bir daha futbol oynanamamalısın dedikleri an, biliyordum ki artık endişelenmeme gerek yok, çünkü bir canım var ve bunu Bundesliga kariyerim için feda edemem. Benim ailem, karım ve çocuklarım var, sorumluluklarım var ve karar belliydi; futbolculuğu bırakıp geri çekilmek."

Ama tekrar belki sahalara dönme umudu ile Karlsruhe, Köln, Hannover hastanelerinde tetkiklerden geçmesinin ardından, Ümit Özat'ın bir daha geri dönüşü olmayacağı kesinleşti. Son olarak ise Almanya'daki ve Türkiye'deki sevenlerine, kulübüne ve ailesine teşekkür eden Ümit Özat, onların her zaman yanında olduklarını, tüm bu insanların sevgisinin kendisini güçlendirdiğini sözlerine ekledi.

YORUM YAZ