MENÜ

Organize goller bunlar!

Yıllardır en büyük özelliği duran toplardan kazandığı goller olan Fenerbahçe, kabuk değiştirdi: 20 resmi golün 16'sı organize ataktan geldi

Organize goller bunlar!

İlk Daum döneminde başlayan bir özelliği vardı Fenerbahçe’nin. Kaptan Alex’in adrese teslim serbest vuruş ve kornerleri sonucu duran toptan rakip kaleleri bombardımana tutmak. Öyle ki, serbest vuruş kazanıldığında taraftarlar, “penaltı” esprisi yapıyor, bu atışlar ya direkt gol oluyor, ya da ceza alanı içinde Sarı-Lacivertliler tarafından ağlara gönderiliyordu. Geldik bugüne... Şu ana dek 8 resmi maçta tam 20 gol kaydetti Fenerbahçe. Ve ilginçtir bunların duran top organizasyonu yok denecek kadar az. Gollerin 3’ü penaltıdan (Alex, Semih, Santos) biri serbest vuruştan (Carlos) geldi. Diğer 16 gol ise ya kanatlarda yapılan güzel ortalar, ya müthiş paslaşmalar sonrasında, ya da şahsi çabalar sonucu atıldı.

Diyarbakır maçında Gökhan’ın beraberlik golünde orta sahanın solunda başlayan atakta, topun rakibe değdirilmeden 9 paslaşma sonucu ağları bulması, organize atakların en güzel örneği olarak dikkat çekti. Sivas’a jenereklik bir gol atan Santos’un Sion deplasmanındaki 2. golün seri paslaşmalar ve göğüs pası sonrası gelmesi de bir başka güzellikti. Taraftar da bu “organize goller”i çok sevdi ve beğenisini her maçta ortaya koydu. Ve madalyonun diğer yüzü. Fenerbahçe, duran top gollerini yok denecek kadar azalttı ama böyle 2 gol yedi. Biri Honved’ten korner topunun; diğeri Sion’dan serbest vuruşun kafayla ağlara gönderilmesi sonucu.

Haberin Devamı

Yusuf DURSUN

YORUM YAZ