MENÜ

Kimse Tabata'ya 8 milyon Euro vermez

Beşiktaş'ın 10.5 numara transferini, FANATİK'in usta kalemleri mercek altına aldı:

Kimse Tabata'ya 8 milyon Euro vermez

Basri Baykoç
Beşiktaş’ın transfere harcadığı abuk-subuk paralar öylesine haddini aştı ki, alınan herhangi bir oyuncunun esas konuşulması gereken özelliklerine sıra bile gelmiyor. Baktığımızda Tabata geçen sezon ligin en üretken oyuncularından biri olarak rüştünü ıspatlamış. Peki, Denizli’nin çizdiği 10.5 numara çerçevesini doldurur mu? Hayır... Takım oyuncusu mu? Bu sorunun yanıtı da olumsuz. ‘Beşiktaş’a ne gibi bir katkı sağlar’a gelince... Eğer akıllı biriyse, belirli ölçülerdeki dinamizmiyle tekniğini buluşturduğunda Siyah-Beyazlı ekipte dümenin başına geçebilir. Zira şu anki kimliğiyle Kartal o denli düz ve yaratıcılıktan uzak ki, Tabata’nın kişiselliğine dayalı yönlendiriciliği bile, ‘çöle rahmet düşmüş’ gibi ön plana çıkar. Gönüllülükte Delgado’dan, kuvvet olarak da Yusuf’tan önde olduğunu söylemeliyiz.

Haberin Devamı

Cem Dizdar
Şampiyonluğun ardından yönetim ‘sözde vites’ yükseltmişti. Hatırlanırsa Juan Ramon Riquelme’den başlayan ‘dolmuş yolculuğu’, Ricardo Quaresma üzerinden Deco’ya kadar varmıştı. Fakat ne hikmetse ‘dolmuş’tan ine ine Tabata indi. Düşünün Brezilya Milli Takım oyuncusu Elano 7, onu TV’de izleyen Tabata, 8 milyon. Herhalde “Ne yaptım ben” diye dövünen Brezilya’nın hocası Dunga, takım kurarken bu son gelişmeyi göz önüne bulunduracaktır! Bu ‘büyük hamle’ için Beşiktaş yönetimini gerçekten kutlamak gerek değil mi? “İsmail ile Tabata’ya ödenenlerle Beşiktaş kimleri alabilirdi” diye gençlere sorsaydılar eminim mahcup olacakları yanıtlar alırlardı. Beşiktaş ile Antep arasındaki anlaşılması neredeyse imkansız bu ‘güç birliği’nin ardından korkarım sezon sonu Beşiktaş’ın başkanına olan borcu, geri bıraktırılmış orta boy bir ülkenin IMF’ye olan borcuna eşit duruma gelecek.

Haberin Devamı

Tunç Kayacı
Beşiktaş 10.5 numara arayışında noktayı Tabata’yla koydu. Gaziantepspor’dan alınan Brezilyalı futbolcu, bana göre Kara Kartal’ın ihtiyacı olan oyuncu değil. Önceki gün Gaziantep’le oynadıkları ve berabere kaldıkları maça baktığımız zaman, Tabata’yla benzer özelliklere sahip pek çok isim var Beşiktaş’ta. Tek tek sayarsak; Nihat, Tello, Serdar Özkan, Yusuf ve dondurulan Delgado! Bu tip futbolcular elinizde fazlasıyla varken, Tabata’nın alınması bence anlamsız. Kartal’ın gerçek ihtiyacı golcüydü. Tabata, Gaziantepspor’da bu sorunu çözen isim değildi, zaman zaman parlayan ama dar alanda kaybolup giden bir oyuncu. Sambacı’nın Kırmızı-Siyahlı takıma geçen sezon büyük katkı yaptığı doğru, ancak bu durum Beşiktaş’ta da etkili olacağı anlamına gelmez. Belli ki, Demirören iki büyüğün karşısında bir anlamda tribünlerin gazını aldı.

Kaan Bora
Tabata’ya 8 milyon Euro verildiğine insanın inanası gelmiyor. Beşiktaş yönetiminin, herşeyi bir kenara bırakıp, bu konuyu bir açıklığa kavuşturması gerekiyor. Siyah-Beyazlılar, Toshack’ın teknik direktör, Süleyman Seba’nın başkan olduğu dönemde Ayhan Akman’ı rekor bir ücretle transfer etmişlerdi. Paranın gittiği yer yine Antep’ti. Ancak o dönem Türk futbolunun en çok gelecek vaadeden isimleri arasında gösterilen Ayhan’ın Beşiktaş’a hiç hayrı olmadı. Bonservisine ödenen rakam, futbolundan hep çok konuşuldu. Şimdi gözler Tabata’da, aynı şartlar Sambacı için de geçerli. Takım kötü gittiğinde hep onun için ödenen bonservis bedeli gündeme oturacak. İşin teknik yanına gelince... Bu sezonki 5 resmi, 3 hazırlık maçı sanki Beşiktaş’ın gerçek eksiğinin 10.5 numaradan çok vurduğunu indiren, ‘işbitirici’ bir santrfor olduğunu gösterdi.

YORUM YAZ