MENÜ

Gaziosmanpaşa'dan A Milli takıma

Galatasaray'ın değişmez isimleri arasına giren Mustafa Sarp'ın futbola profesyonel olarak ilk başladığı Gaziosmanpaşa'daki Başkanı Latif Çatmaz, 28 yaşındaki oyuncunun hikayesini anlattı.

Gaziosmanpaşa'dan A Milli takıma

Galatasaray’ın bonservis bedeli ödemeden Bursa’dan kadrosuna kattığı ve A Milli Takım’ın Estonya ve Bosna Hersek’le yapacağı maçların aday kadrosuna çağrılan Mustafa Sarp’ın başarı öyküsü, bir hayli ilginç... Profesyonel olarak futbola ilk başladığı Gaziosmanpaşa’da o dönem başkanlık yapan Latif Çatmaz, 28 yaşındaki Mustafa’nın öyküsünü FANATİK okuyucularıyla paylaştı: “1998 yılında eski bir futbolcum bana, amatör bir kulüpte 17 yaşında çok iyi bir futbolcu olduğunu söyledi. Onun hatırını kırmamak için giderim dedim. 5 saat sonra beni aradı ve Bakırköyspor’un Mustafa’yı transfer ettiğini söyledi. Ancak 10 gün sonra antrenörünün beğenmediği haberini alınca, aynı futbolcum, ‘Başkanım babası terzilik yapıyor, durumları iyi değil. Tekrar ilgilenir misiniz?’ demesinin ardından onu kadromuza kattık. Oldukça iyi çıktı ve onbirin değişmez ismi oldu. Aradan 3 sene geçti ve Mersin İdman Yurdu, istediğimden düşük bonservis parası vermesine rağmen Mustafa’nın önünü açmak için gitmesine izin verdim. Eğer biz ‘kal’ deseydik, kesinlikle biz de kalırdı.”

Haberin Devamı

Terim’in de dikkatini çekti
Mersin’in ardından sırasıyla Ankaraspor, Kayseri Erciyes ve Bursa formalarını giyen tecrübeli futbolcu, geç gelen şöhretine rağmen mücadelesi ve performansıyla Sarı-Kırmızılı taraftarların gönlünde de taht kurdu. Frank Rijkaard’ın en önemli kozlarından biri olan Mustafa, Fatih Terim’in de dikkatini tekrar çekmeyi başardı.

Mesut Konukçu


Mustafa Sarp’ın Cim Bom kariyeri

Maç Dakika Gol Asist
Süper Lig 3 270 1 -
Avrupa Kupası 5 360 1 -
Toplam 8 630 2 -

YORUM YAZ