MENÜ

Favori Fener

H Grubu'nda Steaua Bükreş, Twente ve Sheriff'le eşleşen Sarı-Lacivertli ekip, kaliteli kadrosuyla diğer rakiplerine göre zirveye en yakın takım konumunda

Favori Fener

Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, H Grubu’nda Romanya’dan Steaua Bükreş, Hollanda’dan Twente ve Moldova’dan da Sheriff’le eşleşti. Sarı-Lacivertliler’in gruptaki en dikkat çeken rakipleri Steaua ve Twente olarak gözüküyor. Öncelikle Rumen temsilcisini ele alırsak; daha önce Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’la karşılaşan Steaua, Türk takımlarına karşı kaybetmedi. En son 2008 yılında Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde Galatasaray’ı eleyen Steaua Bükreş, son iki yıldır özellikle teknik adam konusunda yaşadığı sıkıntı sonrası, şampiyonluktan iyice uzaklaşmıştı. Dorinel Munteanu ve Lacatus’un teknik direktörlük koltuğunda fazla duramamasının ardından yerine Romanya futbolunu iyi tanıyan İtalyan teknik adam Cristiano Bergodi getirildi.

Savunması iyi değil
Son yıllarda düşüş gösteren Bergodi’nin ekibi savunmaya çok önem veriyor ve deplasmanda rakiplerine karşı çok iyi kapanıyor. Ancak sahalarında oynadıkları maçlarda tam tersi hücum oynuyorlar. Takımın iki savunmacısından Marin yaşlı, sağbekteki Golanski ise Polonya Milli Takımı’nda oynamasına rağmen üzerine gidilince hata yapan bir isim. Ayrıca Beşiktaş’ın da bir dönem ilgilendiği defans oyuncusu Dorin Goian’ı Palermo’ya sattılar. Orta sahanın en dikkat çeken ismi 24 yaşındaki Nicolita. Teknik bir futbolcu olan Nicolita’nın yanı sıra eski Galatasaraylı Petre’nin henüz sakatlığının geçmediği öğrenildi. 26 yaşındaki Yunan forvet Pantelis Kapetanos, güçlü fiziği ile özellikle havadan gelen toplarda etkili. Kapetanos, bu sezon takımının en önemli hücum silahı.

Twente evinde sağlam
Daha önce 1970 yılında Eskişehirspor’la karşılaşan Twente, hem Avrupa’da hem de Hollanda’da uzun süren sessizliğini yeniden yapılanma içine girerek bozdu. Fenerbahçe’nin 17 Eylül’de ilk maçını yapacağı ekip, özellikle İngiltere Milli Takımı’nın eski hocası Steve McLaren’nin önderliğinde geçen sezon devlerin arasından sıyrılıp, AZ Alkmaar’ın şampiyonluğa ulaştığı ligi ikinci sırada tamamlamayı başardı. Sahasında rakiplerine çok zor anlar yaşatan Kırmızı-Beyazlılar, geçen sezon Hollanda Ligi’nde evinde sadece bir maç kaybetti. Forvet Bryan Ruiz ve orta sahanın tecrübeli ismi Kenneth Perez, McLaren’in önemli kozları arasında yer alıyor.

Grubun tek şampiyonu!
Beşiktaş’a 3 yıl önce Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesinde her iki maçı da kaybeden Moldova temsilcisi Sheriff, grubun en zayıf halkası olarak gözükse de, Şampiyonlar Ligi’nden elenerek kuraya katılan bu grubun tek takımı konumunda. Liginde şampiyon olan ve Devler Ligi’nde bu sezon Slavya Prag’ı eleyen ekip, iyi oynamasına rağmen Play-Off’ta Olympiakos karşısında tutunamamıştı. Takımın 10 numarası Erokhin’in önderliğindeki Sarı-Siyahlılar’ın en büyük gücü, kollektif futbol.


Rumen rakiplerin derbi haftası

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Avrupa Ligi’ndeki rakipleri Steaua Bükreş ile Dinamo Bükreş, Romanya derbisinde yarın akşam karşı karşıya geliyor. Steaua’nun sahasında oynanacak karşılaşma saat 21:00’de başlayacak. Kanarya’nın grubundaki diğer iki takımdan Moldova ekibi Sheriff, yarın saat 20:00’de ezeli rakibi FC Triaspol’a konuk olacak. Hollanda Ligi’nde ise Twente, yine aynı gün Feyenoord’la deplasmanda saat 15:30’da karşılaşacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ