MENÜ

Bu takım gayet iyi!

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, takıma bu sözlerle göndermede bulunurken, yönetimin de acilen camianın önde gelenleriyle toplanıp, çözüm araması gerektiğini söyledi.

Bu takım gayet iyi!

Eğer Trabzon’un hedefi Türkiye’de şampiyonluk ve Avrupa Kupaları’nda başarı değilse...

Haberin Devamı

Ve finaldeyiz... ‘Trabzonspor Nasıl Kurtulur?’ noktasından hareketle hem yakın hem de uzak geleceğe ışık tutmaya çalıştık. Eski hocalar, şimdi yurt dışında oynayan lejyonerler, milli takım antrenörlüğü yapan efsanelerden çok önemli görüşler aldık, seriyi 1 gün uzattık. Bugün kapanışı finale yakışır bir isimle, Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz ile yapıyoruz. Ve iddia ediyoruz ki bu sözler gündem belirleyecek... Söz Yılmaz’da:

‘Yetki niye 1 ay önce alınmadı?’
Yönetim çok kısa bir süre önce güven tazeledi. Şimdi tekrar bir genel kurul lüzumsuzdu. O zaman alınabilirdi istenen yetkiler. Sürekli kongre yapınca biraz tuhaf karşılar insanlar bunu. ‘Ne oluyor bir şey mi var?’ derler haliyle. Ayrıca tepkiler biraz da söylenenlerin hayata geçmemesinden oldu. Kulüp giderek borçlanıyor ve bir de üzerine uzun vadeli borç istemi yapılıyor. Ancak her şeye rağmen kongrede Trabzon Başkanı’na hakaret olmamalı.

Haberin Devamı

‘Demek ki yapılamıyormuş!’
Kulüpleri yönetmek öyle sanıldığı kadar kolay değil. Gelirler tepe noktasına gelmiş olmasına rağmen hâlâ borçlar konuşuluyor. 2000 başındaki kongre milattır aslında Trabzon için. Herkes Mehmet Ali Yılmaz yapıyorsa biz de yaparız dedi. Ama görünen o ki yapılamıyor. Şimdi dünyanın borcu var, ufuk yok!

‘Gerekirse cebinden verecek’
Yönetime çok fazla bir şey söylememek lazım. Sonuçta onlara bu yetkiyi genel kurul üyeleri verdi. Sorumluluk o seçenlerindir. Seçilenler de şimdi bu işin üstesinden gelmenin yolunu aramalı, bulmalıdır. Kaynak oluşturmalıdır. Bulamıyor, oluşturamıyorsa kendi cebinden verecek. Diğer büyük kulüplerin hepsi başkanlarına borçlu. Ama bildiğim kadarıyla Trabzonspor’da ona benzer bir durum yok.

‘Hepsi iyi futbolcu ama’
Trabzonspor takımını Süper Lig’in diğer devleriyle kıyaslayınca tabi ki pek parlak görünmüyor. Taraftarlar da durumdan etkileniyor, gördüğünden, duyduğundan. Mevcut oyunculara bakınca hepsi tek tek iyi futbolcular ama takım olma sıkıntısı dikkat çekiyor bu kez. Eğer Trabzonspor’un hedefi şampiyonluk ve Avrupa Kupaları’nda da önemli başarılara ulaşmak olmak değilse mevcut kadroyu tabi ki iyi ve yeterli olarak kabul edebiliriz!

Haberin Devamı

‘Neden aday çıkmıyor?’
Camia bir sessizliğe gömülmüş durumda gibi duruyor. Ve en kötüsü de budur. Sessizlik camialardaki kuşkuyu artırır, endişelendirir. Şimdi siz taraftarlara bizlere sahip çıkın diyebilirsiniz ama bunun karşılığında da bir şeyler vermelisiniz. Bu iyi futbol olur, mali tablo olur vs. olur. Ama hiçbiri yoksa sıkıntı olur. Son kongrede hiçbir aday çıkmadı. Bunları araştırmak lazım.

İşte Yılmaz’ın reçetesi
Reçetem şudur; mevcut yönetim divan kurulunu ve eski yöneticilerini, duayenlerini toplamalıdır. Yani Trabzonspor şapkasını önüne koymalıdır. Her şey bu şekilde net ifadelerle tartışılmalıdır; ne kadar borç var, akıbeti nedir, projeler ve getirecekleri nelerdir? Çünkü şu an için bunlar pek çözülecekmiş gibi durmuyor. Belki böyle bir birliktelik yakalanabilirse o zaman bir şeyler olur.


’Trabzonspor rant kapısı durumunda’
25 bini gerçek kişi kabul edilen 32 bin üyeli bordomavi.net’in yöneticilerinden Tunga Liman’a da kulak verdik. İşte taraftar temsilcisinin tespitleri: İstikrar ve sükuneti önemsiyoruz. Ani değil, sağlıklı tepkiler önemli. Şehir küçük ve ajite edilecek çok şey var. Trabzonspor, kentin değil, bölgenin en büyük maddi gücü, kamu kuruluşu (!). Herkes bundan nasiplenmeye çalışıyor. Kulüp dergisini 2 kişi çıkarırken, birçok işte olması gerekenden çok çalışan var. Şuursuz baskı yönetime yansıyor, kentte komşusundan bile baskı yiyor. Ayrıca eski yöneticiler olayların gerçeğini bilmesine rağmen doğruları söylemiyor. İğneyi kendimize batırıyor, taraftarı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Başından beri tribün grubu olmak istemedik ama artık statlarda da olacağız. Sessiz çoğunluğun sesi olmaktan çıkıp, iyi temsili yönlendirmeye uğraşacağız. Bir klasik vardır; olayı çıkaranları Trabzon’a mal edemeyiz, diye. Ederiz! Eğer o olayları yapanlar yine stada gelip tepki koyuyorsa mal ederiz. Çünkü kendimizi temizleyemiyoruz demektir. Ayrıca kombine artışının da stattaki kaliteyi artıracağına inanıyoruz.

Haberin Devamı

FANATİK ANALİZ
SERHAT DEMİRTAŞ

YORUM YAZ