MENÜ

Arda Turan: 'Hayalim 2016'

Ay-Yıldızlılar'ın en önemli yıldızı Arda Turan, “En büyük hayalim, Milli Takımımız'la Euro 2016'da yer alabilmek ve 2008'deki başarıları tekrarlamak. Fatih hoca ise benim hem arkadaşım hem de babam gibi” diye konuştu.

Arda Turan: 'Hayalim 2016'

A Milli Takımımız’ın ve Atletico Madrid’in yıldızlarından Arda Turan, FIFA’nın internet sitesine önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye ile Euro 2008’de yarı final oynadığını ve tekrar benzer başarılar yakalamak istediğini belirterek, “Bizim için büyük önem taşıyan Euro 2016’ya katılabilmek için her gün dua ediyorum. 2008’deki turnuva bizim için inanılmaz bir tecrübeydi. Bunu tekrarlayacak potansiyelimiz var. Büyük bir takımız. Tek ihtiyacımız savunmaya biraz daha konsantre olmak” dedi. Fatih Terim’in kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirten Arda, “12 yaşında Galatasaray ile anlaştığımda o takımın başındaydı. O, hem teknik direktörüm hem de arkadaşım ve benim için bir baba gibi. Atletico’daki hocam Diego Simeone ile birbirlerine benziyorlar. Ancak Terim hücuma, Simeone ise savunmaya önem veriyor” yorumunu yaptı.

‘Bizde Messi ve Ronaldo yok’

Atletico’nun oyun stilinin başkaları tarafından göze hoş gelmeyebileceğini vurgulayan milli futbolcu, “Biz bu şekilde kazanıyoruz. Simeone bize ilk olarak, ’Rakibin gol atmasını engeller ve bir de gol bulursak kazanırız’ demişti. Elbette topa daha fazla sahip olmak istediğimiz zamanlar oluyor ancak bizim ne Messi’miz ne de Ronaldo’muz var. Planımız; çalışmak, çalışmak!” ifadelerini kullandı. “Santra ile birlikte
gerginlik hiç hissetmiyorum. Nedenini bilmiyorum ama sahada çok rahatım. Galiba biraz deliyim” diyen Arda, “İyi biri olarak hatırlanmak benim için önemli” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ