MENÜ

'İstanbul'da da oynarız'

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'la eşleşen Eskişehirspor'da başkan Mesut Hoşcan, TFF'ye mesaj yolladı. Şanlıurfa'nın çok uzak olduğuna dikkat çeken Es Es'in patronu, “Taraftarımızın gitmesi çok zor, karayoluyla 1000 km... İstanbul'da da oynamaya hazırız” dedi

'İstanbul'da da oynarız'

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında Medical Park Antalyaspor’u deviren Eskişehirspor zaferin keyfini çıkarıyor. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetimde rakiplerini tek tek kupanın dışına iten Kırmızı-Siyahlılar’da 28 yıl sonra gelen finalin mutlulğu yaşanıyor. Finaldeki rakibi Galatasaray’ın konumu nedeniyle Avrupa kupalarına gitmeyi garantileyen Es Es için bu kupa ayrı bir önem taşıyor. 43 yıl önce Türkiye Kupsı’nda Bursaspor’u yenip kupayı müzesine götüren Eskişehirspor, taraftarına bu sevinci bir kez daha yaşatmayı hedefliyor. Başkan Mesut Hoşcan da kulüp müzesinde bulunan kupanın sayısını ikiye çıkarmak istediklerini söyledi. Ardından Avrupa ve yeni sezonda zirveye oynayacak bir kadro kurmak adına düğmeye basacaklarını belirten Es Es’in patronu, önemli açıklamalar yaptı. Eskişehir’in Avrupa’ya yakışan bir takım olduğunu belirten Hoşcan, “43 yıl evvel kazanılan Türkiye Kupası’nın yanına bir yenisini daha eklemek istiyoruz. 28 yıl evvel bir final daha oynayıp kaybetmiştik. Bize yakışan kupayı kazanmaktır” ifadesini kullandı.

‘İstanbul’da da oynarız’

Trabzonspor maçına kadar takımın gol sıkıntısı çektiğini ancak bu maçla birlikte bunu da ortadan kaldırdıklarını belirten başkan Hoşcan, Türkiye Futbol Federasyonu’na da seslenmeyi ihmal etmedi. Şanlıurfa’daki finale dikkat çeken Hoşcan, “Başkan Yıldırım Demirören’den sözlü olarak bir istekte bulunduk. Şanlıurfa’ya taraftarımızın gitmesi çok zor, karayoluyla 1000 km... Uçak zaten yok. İstanbul dan var ama... İstanbul’da oynamaya bile hazırız. Statlar kaç bin kişilik olrsa olsun oynanacak stadın yarısı bizim. Kesin söylüyorum, Eskişehir’den 10 binler akar. Biz de yardımcı olacağız. TFF’den bu konuda yardım bekliyoruz. Konya olur, Kayseri olur, Ankara olur hatta dediğim gibi İstanbul da olur” dedi.

Mehmet Ali Sabuncu

Haberin Devamı
YORUM YAZ