MENÜ

'Satmayacağız!'

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hamburg'un sportif direktörü Oliver Kreuzer, milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nu satmalarının söz konusu olmadığını söyledi.

'Satmayacağız!'

Kreuzer, Hamburger Morenpost gazetesine yaptığı açıklamada, Çalhanoğlu’nu transfer etmek isteyen kulüplerle ilgili herhangi bir bilgisi olmadığını söyledi. Daha önce Çalhanoğlu’nu satmak istemediklerini ifade ettiklerini vurgulayan Kreuzer, "Hakan’ın satılması bir seçenek değil" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Çalhanoğlu’nun menajeri Bektaş Demirtaş da Çalhanoğlu ile ilgili hiçbir takımın somut bir şekilde kendilerine başvurmadığını belirtti.

"Bunun için de bir sebep yok. Hakan bilinçli bir şekilde uzun süreli bir sözleşme imzaladı ve geleceğini Hamburg’da görüyor" diyen Demirtaş, bundan dolayı Hamburg başka takımlarla görüşmeye başlarsa kendilerinin de harekete geçebileceğini ifade etti.

Çalhanoğlu’nun kendisini Hamburg’da geliştirmek istediğini belirten Demirtaş, 20 yaşındaki başarılı oyuncunun birçok takımının ilgisini çekmesinin sürpriz olmadığını kaydetti.

Çalhanoğlu, şubat ayında Hamburg ile 2018 yılına kadar sürecek ve 2. Lig için de geçerli olan bir sözleşmeye imza atmıştı.

Bundesliga’da 27 puanla 16. sırada yer alan ve ligde kalma mücadelesi veren Hamburg, maddi olarak sıkıntı yaşıyor. Hamburg’un Çalhanoğlu’nu satması durumunda kasasına önemli miktarda para gireceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

İngiliz basınında çıkan haberlere göre Çalhanoğlu’nun özellikle Manchester City, Liverpool ve Chelsea’nin transfer listesinde yer aldığı belirtiliyor. Daha önce de Atletico Madrid ve Juventus’un Çalhanoğlu ile ilgilendiği ancak bu takımlara ret cevabı verildiği kaydedildi.

Çalhanoğlu, Bundesliga’da forma giydiği ilk sezonda 28 maçta 10 gol kaydederek, dikkatleri üzerine çekmişti.

YORUM YAZ