MENÜ

'Demirören gitmedikçe futbolda huzur olmaz'

Ünal Aysal'dan, FANATiK'e özel bomba gibi açıklamalar...

'Demirören gitmedikçe futbolda huzur olmaz'

Haberin Devamı

“Her şeyin ilkini yaşıyoruz. 3 senedir ilk defa kadın ve çocuklara oynayacağız. Galatasaray seyircisi 3 sene direndi ceza almamak için, ama federasyonun son kararıyla, bu imkansız hale geldi. Bu federasyon gidinceye kadar da statlarımızda huzuru sağlamamız zor”

“Mali Genel Kurul’da iki şeyden çok memnunum. Birincisi, hakikaten Galatasaray’a yakışan efendilikte ve olgunlukta bir genel kurul oldu. İkincisi, Galatasaray’ın bugünkü gerçeklerine uygun kararlar alındı. Galatasaray’ın temeline oturan bir güç var. Bunlar daha çok Galatasaray’ın ağabeyleri, ablaları ve camianın sessiz ama güçlü tabakaları. Amerika’da senatoda böyle kişiler vardır. Bunlar çok fazla konuşmazlar ama kararları bu kişiler etkiler. Galatasaray’da da böyle bir tabaka olduğunu gördüm.”

‘Ben çöktüm, 90’lık Eken çökmedi’

“11’inci saat sonunda 90 yaşındaki Bülent Eken son dakikaya kadar oturdu. Ben yoruldum, çöktüm orada, o ve arkadaşları çökmediler. Aslanlar gibi oturdular, dinlediler, müdahale ettiler. Mükemmeldiler. İşte Galatasaray bu... Beni en çok umutlandıran da, Galatasaray’daki bu çekirdeğin çok güçlü olduğunu görmekti. Galatasaray benim için 2016’da bitti diyorsam, yönetici olarak bitti anlamında söylüyorum. Ondan sonra benim de içeride o tip görevlerim olacak.”

‘Gelecek olanlar daha mı iyiydi’

“Herkes bana yönetim kurulu üyelerini değiştirmem için bir fırsat olduğunu söylüyor. Bunu yapmak mümkün aslında. Ama böyle bir durumda seçimi ilan edeceksin, Mayıs’ta seçimi yapacaksın, Haziran’da yetki alman lazım. Nisan’ın yarısı gitti, Mayıs ve Haziran da gitti. Galatasaray’ın 2.5 ayı çok önemlidir. Gelecek kişilerin daha iyi olacağı da belli değil ki...”

‘Seçim olmadıysa, suç bizim değil’


“Yönetim kurulunu değiştirmek bugün Galatasaray’a bir katkı yapmaz, 2.5 ay kaybettirir. O yüzden genel kurulun seçim maddesini oylamamasını anlayışla karşılıyorum. Ama ben bu konuda ısrarcı oldum. Çünkü o maddeyi gündeme koyduran benim. ‘Bizi göndermek istiyorsanız hazırız’ dedik. Buna rağmen oylama yapılmadıysa bu yönetimin suçu değil. Divan Kurulu Başkanı’nı seçen de biz değiliz. Biz ona razı olduk. Bizim o dönemde adayımız belli değildi. Biz, muhalefetin seçtiği bir Divan Başkanı’na onay verdik.”

‘Kadın ve çocuk kararı, saçmalık’

“Her şeyin ilkini yaşıyoruz. 3 senedir ilk defa kadın ve çocuklara oynayacağız. Federasyon aldığı son kararla bunu zorladı. Yani Galatasaray seyircisi, sonuna kadar dayandı ceza almamak için, 3 sene aldırmadı, kapattırmadı, ama federasyon son kural değişikliğiyle artık durumu imkansız hale getirdi. Bundan sonra tüm statlar sabah akşam kapanır, biz de seyircisiz oynarız. Bu federasyon gidinceye kadar da, bu saçma sapan kuralları değiştiren doğru dürüst, mantıklı çalışabilecek bir federasyon gelene kadar da, statlarımızda huzuru sağlamamız zor. Her şey ne kadar saçmaysa, kadın ve çocukların cezalı maça alınması da o kadar saçma. Yani onlar, erkeklerden daha mı az tezahürat yapıyor? Hayır, onlar da aynı tezahüratı yapıyor. Bana kalırsa sadece kulüplerin marka değerine zarar vermek üzere kurgulanmış bir karar.”

‘Arena’yı yanlış inşa etmişler’

“Sorun deprem güvencesi değil, sahanın ışık alamaması. Doğu-batı eksenine kurgulanacağına, tavan kaplamaları, sac levha 38 derece yanlış yere inşa edilmiş. Bu nedenle çimler ışık almıyor”

“Bizim elimizde Arena ile ilgili raporların hepsi var. Deprem güvencesi konusunda bir sorunumuz yok. Bizim sorunumuz sahanın ışık almaması ve yanlış kurgulanması. Doğu-batı eksenine kurgulanacağına, 38 derece yanlış yere inşa edilmiş. Bu nedenle ışık almıyor ve çimler bir türlü beslenemiyor. Üstünün kapanmasına dönük teknik rapor, ‘Çok büyük bir beton kütle 5 senede yerine oturuyor’ diyor. Kapatmak için üzerine çok ağır bir kütle gelecek bu yapının. Ve tam oturmamış bir yapıda en ufak bir kaymada kapak yerine oturamıyor ve kapanamıyor. Zaten çatının yapılması prensip olarak hiç faydalı değil. Bizim için önemli de değil. Ama GSGM illa yapın diyorsa yapacağız. Yeter ki yanlış bir şey yapmayalım, derdimiz bu.”

‘Fener’i çağırdık, vakit yok dediler’

“Kızların basketboldaki zaferinden sonra Fenerbahçe’yi de kutlamaya çağırdık, mektup yazdık, ancak ‘Vaktimiz yok’ cevabını aldık. Biz de durumu anladık, bu konuda ısrarcı olmadık”

“Basketbolda Fenerbahçe’yi kutlamaya davet ettiğimiz doğru. Gerçi orada yine mevcut yönetimin sebep olduğu birtakım tatsızlıklar vardı. Tehditler, ihtarlar vesaire... Ama iki büyük Türk takımı Avrupa şampiyonluğuna oynadı neticede. Bu nedenle bu eğlenceye her iki takımın oyuncu ve teknik heyetinin gelmesinin doğru olacağını düşündük. Hatta gönderdiğimiz mektupta, ‘Her maçın bir kazananı bir de kaybedeni var, fakat burada iki tane kazanan var. Bunu beraber kutlamamız gerekiyor’ dedik. Ancak ‘Vaktimiz yok’ cevabını aldık. Biz de durumu anladık, bu konuda ısrarcı olmadık.”

‘Daha aramızda dostluk yok ki’

“Aziz Yıldırım ile taraftarlarımız arasında yaşananlara çok üzüldüm. Çünkü bizim yapmak istediğimiz, kulüpler arası dostluğu pekiştirmek. Ama daha yönetimler arasında dostluğu pekiştiremedik, kulüpler arası dostluğu nasıl pekiştireceğiz! Bu iş bu maçtan sonra maalesef daha da zorlaştı.”

‘Camia hazırlamazsa ben aday ayarlarım’

“2016’da 75 yaşına basıyorum. Ondan sonra kendime, aileme çok az zamanım kalıyor. 75 yaşından sonra hayat kalitesi düşüyor. Şu an formdayım ama istatistiklere de uymak gerekiyor. Buna göre bir adam 75 yaşından sonra yeteri kadar üretken olamıyor. Bu sebeple daha genç ve dinamik bir arkadaşın gelmesi lazım. Bana bu sene öyle birini getirseler, gelecek sene seçim yaparım. Ben kendi önümü kendim kestim isteyerek. Artık 2016’dan sonra gitmiyorum diyemem. Camia bu tarihe kadar hazırlar kendisini, hazırlayamazsa ben de bir iki adayı hazırlamaya çalışabilirim.”

‘Son 1.5 aydaki kayıp inanılmaz’

“Futboldaki durumlardan dolayı bu sene herkes bizi başarısız gösteriyor. Ama hep diyoruz ki, Galatasaray sadece bir futbol kulübü değil, spor kulübü. 30 sene sonra basketbolda şampiyon olduk, bunu görmezden gelmeye çalıştılar. Kızlarımız Avrupa şampiyonu oluyor, bunu sıradan gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu bir ilk. Bunun tadını çıkarmak varken, neden görmezden gelmeye çalışıyoruz? Tamam, bu sene futbolda çok başarılı olamadık. İnşallah Türkiye Kupası’nı alır ve sezonu ikinci tamamlarız. Ama son 1.5 ayda kaybettiğimiz puanlar inanılmaz. Resmen görünmez bir el ile erozyona uğradık. Bunu anlayamadım.”

‘Bursaspor’u ayıplıyorum’

“Bursaspor’un Galatasaray taraftarı için bilet fiyatını 800 TL yapmasını ayıplıyorum. Bu, caydırıcı olsun diye yapılan bir şey. Zaten bize kaç tane bilet veriyorlar? Buradan gelecek gelirden ziyade, caydırıcı olsun diye bu fiyatı belirlemişler. Üzücü bir durum.”

Serdar Dinçbaylı-Metin Karabaş

YORUM YAZ